5 Jaar garantie

Laagste prijs garantie

Uitstekende service en aftersales

Voor 17.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Nikon Z8 + Z 28-400mm f/4.8 VR

Normale prijs € 5.999,00 Speciale prijs € 5.499,00

Leverbaar medio april 2024.

Direct leverbaar
SKU
VOA100AE+JMA722DA

Nikon Z8 Body

De Nikon Z8 Body is een compacte, lichtgewicht camera die gebruikt maakt van veel van de technologie van de Z9, maar dan in een slankere, beter draagbare behuizing. De Z8, ook wel de ultieme hybride camera genoemd, beschikt over dezelfde bewezen sensor, verwerking en AF-mogelijkheden, maar met een nieuw bodyontwerp dat beter geschikt is voor gimbalgebruik, evenementenopnames en andere handheldtoepassingen.

45.7 megapixel stacked BSI CMOS Sensor

De Z8 heeft een 45.7 megapixel stacked SMOS-sensor in fullframe formaat en biedt een nuttige combinatie van resolutie, hoge uitleessnelheden, indrukwekkende helderheid en minimale ruis. Het gestapelde ontwerp draagt bij aan minder rolling shutter, terwijl de BSI-aanduiding zorgt voor verbeterde ruisniveaus bij het werken aan de bovenkant van het uitgebreide ISO 32-102400 bereik. De resolutie en het formaat van de fullframe sensor bieden een goede oplossing voor fotografen die werken in detailgeoriënteerde fotografietakken en maken video-opnames tot 8K mogelijk.

Expeed 7 beeldprocessor

De sensor wordt aangevuld door de Expeed 7 processing engine, die ongeveer 10 keer sneller is dan de Z7 II. Deze processor werkt samen met het stacked sensorontwerp om indrukwekkend snelle AF-snelheden, burstopnamesnelheden, hoge buffercapaciteit, vloeiende videoprestaties en een snelle allround bediening te realiseren.

Indrukwekkende opnamesnelheden

De camera biedt continue opnamesnelheden van 20fps bij RAW-opnames, 30fps bij JPEG-opnames, 60fps bij 19MP JPEG-opnames met een DX-gebied en een indrukwekkende 120fps opnamesnelheid bij 11MP foto's, waarbij alle snelheden volledige AF/AE-prestaties ondersteunen.

Burst opnames

De Z8 is in staat om meer dan 1000 onbewerkte beelden in een burst te bufferen, wat betekent dat onbewerkte beeldsequenties gedurende ongeveer 50 seconden continu kunnen worden opgenomen. Tijdens het afspelen kun je bovendien naar de eerste opname van een bepaalde burst springen om het beoordelingsproces op de camera te versnellen.

Pre-release capture

Met Pre-release capture maak je eenvoudiger beslissende momentopnames door frames in een burst een seconde lang op te nemen voordat je de sluiter daadwerkelijk loslaat. Wanneer deze functie is geactiveerd, begint de burstopname wanneer de sluiter half wordt ingedrukt en houdt de buffer maximaal een seconde aan frames vast voordat de sluiter volledig wordt ingedrukt. De elektronische sluiter biedt een maximale sluitertijd van 1/32000 seconden voor werken in de helderste omstandigheden met grotere diafragma's.

Shutter-only ontwerp

Dankzij de snelheid en het gestapelde ontwerp van de sensor heeft de Nikon Z8 geen mechanische sluiter en gebruikt de camera alleen een elektronische sluiter voor alle opnamemodi. De snelheid van de sensor maakt opnames tot 1/32000 seconden mogelijk en de gestapelde structuur vermindert bewegingsvervorming voor een nauwkeurige weergave van snel bewegende onderwerpen zoals golfclubs, honkbalknuppels, dieren en auto's. Ondanks het ontbreken van een mechanische sluiter wordt flitssynchronisatie tot 1/200 seconden ondersteund, evenals snelle synchronisatiefuncties. Door de mechanische sluiter te verwijderen, kan de Z8 ook volledig geruisloos werken en hoef je jezelf geen zorgen te maken over slijtage of defecten van de mechanische sluiter. Er kan een sluitergeluid worden toegevoegd om te laten horen wanneer een foto wordt genomen en het volume kan worden aangepast aan verschillende werksituaties.

Maak nog mooie portretten

De Z8 is ideaal voor portretten en verbetert de inherente mogelijkheden van de sensor met een reeks bewerkingstools en opnamefuncties om portretten te verbeteren. Denk aan het finetunen van tint en helderheid tijdens de opname voor nauwkeurigere controle tijdens de opname. Soft skin kan worden toegepast op maximaal drie onderwerpen in een opname en maakt de huid enigszins onscherp voor een mooiere textuur, terwijl de essentiële scherpte van ogen en haar behouden blijft. De handmatige witbalansregeling is intuïtiever bij het maken van aanpassingen en Auto WB is ook geoptimaliseerd voor menselijke onderwerpen.

Snelle en intelligente autofocus

Deze camera gebruikt het toonaangevende 493-punts AF-systeem met fasedetectie dat het volledige sensorgebied bestrijkt voor snelle en nauwkeurige scherpstelprestaties. Dit systeem profiteert van de snelle communicatie van de Z-interface in combinatie met de snelheid van de sensor, waardoor AF-metingen met maximaal 120fps kunnen plaatsvinden.

Ook fantastisch bij weinig licht

Dit scherpstelsysteem ondersteunt ook het werken bij weinig licht met een Starlight-modus die scherpstelling tot -9 EV mogelijk maakt, wat astrofotografie, concerten en andere nachtelijke opnametoepassingen zeer ten goede komt. Ook handig voor het werken onder moeilijke lichtomstandigheden is Backlit AF; dit gebruikt afzonderlijke pixels op de sensor voor AF, waardoor deze gebieden opzettelijk overbelicht worden om nauwkeurig te kunnen scherpstellen zonder dat dit gevolgen heeft voor de werkelijke belichting van het opgenomen beeld.

3D Tracking autofocus

De Z8 beschikt ook over 3D Tracking AF dat in combinatie met onderwerpdetectie snelle, grillig bewegende onderwerpen vastlegt die parallel en loodrecht op de camera bewegen. Daarnaast zijn er drie Dynamic-Area AF-modi, met een reeks scherpstelgebieden, voor het vastleggen van een breed scala aan bewegende onderwerpen.

Onderwerpdetectie met Deep Learning-technologie

De Z8 maakt gebruik van algoritmes en deep learning-technologie die zijn overgenomen van de Z9, waaronder geavanceerde onderwerpdetectie, en kan een groot aantal verschillende soorten onderwerpen herkennen. Van mensen tot dieren en van vliegtuigen tot fietsen. Bij Auto-Area AF worden deze onderwerpen automatisch gedetecteerd, scherpgesteld en gevolgd om scherpte te garanderen wanneer het onderwerp door het kader beweegt.

Eye-Detection autofocus

Oogdetectie-AF is speciaal afgestemd op een verbeterde nauwkeurigheid en verfijnde herkenning van de ogen in een scène, ongeacht hoe klein of groot ze zijn binnen het beeldkader. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met aangepaste Wide-Area AF voor verschillende onderwerpsvormen en -groottes.

Krachtige video

De Z8 is naast fotografie ook zeer geschikt voor video en evenaart ook hier de opnamemogelijkheden van de Z9, met verschillende resoluties en beeldsnelheden tot 8K. Met volledige pixeluitlezing kunnen UHD 8K30p-video's worden opgenomen met continue opnames gedurende ongeveer 2 uur en 5 minuten. Zowel 8K als 4K ondersteunen ook het gebruik van de echte 24p framerate voor een filmische look en fullframe 4K-opname is ook beschikbaar tot 120p voor slow-motion weergave. Met behulp van een 8K-gebied zijn oversampled UHD 4K-opnames mogelijk tot 60p voor meer scherpte en detail. Ook kunnen hoge-resolutie frame grabs worden opgenomen in de camera van 8K en 4K video's, voor het produceren van respectievelijk 33MP of 11MP foto's.

12-bits N-RAW en ProRes RAW-video

Interne 12-bits RAW-opname tot 8.3K60p in de N-RAW-indeling wordt ondersteund, evenals interne ProRES RAW HQ. Raw recording biedt meer toon- en kleurruimte en kan het dynamisch bereik verbeteren, wat ten goede komt aan color grading en post-productieflexibiliteit. N-RAW is Nikons eigen RAW-opnameformaat dat indrukwekkend kleine bestanden biedt in vergelijking met andere RAW-formaten, alsmede de mogelijkheid om MP4-proxies te maken voor een efficiëntere preview of overdracht. N-RAW-opname is beschikbaar tot 8.3K bij 60p of 24p; 4.1K bij maximaal 120p; 5.3K bij maximaal 60p met een 1.5x crop en 3.8K bij 120p met een 2.3x crop. ProRes RAW-opnamen zijn ook beschikbaar tot 4.1K en 60p.

ProRes en H.265 10-bits opname

Interne opname wordt ook ondersteund met 10-bit kleur en 4:2:2 sampling in de ProRes 422 HQ en H.265 codecs en H.264 en 4:2:0 kleur kan worden gebruikt, afhankelijk van je workflow behoeftes. Voor meer speelruimte bij color grading achteraf is er ook een 10-bit N-Log instelling en een Flat kleurprofiel. Daarnaast kan HLG (Hybrid Log Gamma) worden gebruikt om rechtstreeks vanuit de camera HDR-ready materiaal te maken.

Handige functies

Naast de indrukwekkende opnamespecificaties beschikt de Z8 ook over diverse handige opnametools en -functies voor gebruik bij producties. Zo beschikt het over een rode REC-kaderindicator op de EVF en het LCD tijdens de opname om gemakkelijk te herkennen wanneer er wordt opgenomen. Het speciale video-informatiescherm geeft verschillende opname-instellingen aan, zoals framegrootte, framerate, audio-instellingen, codec, bitdiepte en HDMI-uitvoerinstellingen. Sommige van deze instellingen zijn ook zichtbaar op het bovenste bedieningspaneel van de camera. Focus peaking en Zebra Stripes zijn visuele hulpmiddelen om een scherpe focus en nauwkeurige belichting te bereiken. Andere tools en functies zijn Waveform monitor voor realtime belichtingsanalyses, een fijne ISO-regeling, snelle AF-ON functie, timecode linking met een optionele timecode generator, 24-bit lineaire PCM-geluidsopname en meer.

Compacte en duurzame constructie

De Z8 wordt beschouwd als de echte opvolger van de D850 DSLR en de kleinere opvolger van het vlaggenschip Z9. Hij is 30% kleiner dan de Z9 en 15% kleiner dan de D850. In vergelijking met de Z9, met zijn ingebouwde verticale grip, heeft de Z8 een meer modulair ontwerp waardoor je hem klein kunt houden voor alledaagse opnames of hem kunt combineren met de optionele MB-N12 Power Battery Pack grip voor een betere ergonomie bij verticale opnames en een langere levensduur van de accu. Het kleinere, lichtere ontwerp maakt de Z8 ook een ideale kandidaat voor rigging of gebruik op een gimbal voor videogebruik.

Dubbele kaartsleuven

Twee kaartsleuven - één CFexpress Type B sleuf en één UHS-II SD sleuf- maken flexibele opslag van bestanden mogelijk. De CFx-sleuf is geschikt voor gegevensintensieve toepassingen, zoals 8K-opnames en snelle burstopnames, terwijl de SD-sleuf compatibel blijft met het populaire opslagformaat. Bovendien is de CFx B-sleuf ook compatibel met XQD-geheugenkaarten.

Real-Live viewfinder

De Real-Live viewfinder is een geavanceerde EVF die gebruik maakt van een 3.69m-dot OLED-paneel met instelbare luminantie tot 3000cd/m2 voor duidelijke zichtbaarheid in heldere omstandigheden. Deze EVF werkt ook in combinatie met dual-stream technologie voor een verduisteringsvrije weergave bij continu-opnamen en beschikt over een high-fps-functie, die de verversingssnelheid van de EVF verhoogt tot 120fps voor een vloeiendere, levensechte weergave.

Vier-assig kantelbaar LCD-scherm

Net als de Z9 beschikt de Z8 over een uniek 3.2" 2.1m-dot vier-assig kantelbaar touchscreen LCD-scherm dat het werken vanuit hoge en lage hoeken beter ondersteunt, ongeacht of er in horizontale of verticale richting wordt gefotografeerd. Het scherm kan in vier richtingen worden gekanteld, zodat het vanuit verschillende posities beter kan worden bekeken. De oriëntatie van de gebruikersinterface verandert ook afhankelijk van hoe de camera wordt vastgehouden.

Veelzijdige connectiviteit

Passend bij de professionele bouwkwaliteit is de Z8 uitgerust met een verscheidenheid aan aansluitmogelijkheden om aan verschillende workflowbehoeftes te voldoen. Zo is de camera voorzien van een fullsize HDMI-poort voor de uitvoer van video naar een externe recorder of monitor. De 3.5mm koptelefoon- en microfoonpoorten maken het aansluiten van een externe microfoon mogelijk en is handig voor on-board audio monitoring. De Z8 heeft twee USB-C poorten; één voor de ondersteuning van bestandsoverdracht en tethering en één die bedoeld is voor stroomvoorziening en het opladen van de accu. De Z8 is de eerste systeemcamera van Nikon die over 2 USB-C poorten beschikt. De USB-C communicatie terminal ondersteunt USB-LAN connectiviteit indien gekoppeld aan een optionele USB-C naar ethernet adapter. Dit maakt een 1000BASE-T bekabelde LAN-verbinding mogelijk voor de overdracht van bestanden via FTP. Tot slot is er een 10-pins poort die brede accessoires en connectiviteit op afstand biedt. Uiteraard is de Z8 ook voorzien van wifi en bluetooth-connectiviteit.

Belangrijke specificaties:

 • Hoogwaardige full frame systeemcamera met Nikon Z mount
 • Perfect voor professionals, semi-professionals en serieuze amateur fotografen
 • Hybride tussen de Z7 en Z9 in een compactere behuizing
 • 45,7 megapixel stacked CMOS sensor
 • High efficiency RAW, JPEG en 10-bit HEIF
 • Nauwkeurige autofocus voor mensen, dieren en voortuigen
 • Razendsnelle burst modus met 20fps
 • 8.3K in 60fps
 • Apple ProRes RAW en Blackmagic RAW
 • Aansluitingen: HDMI, 3,5mm, USB-C, 10-pin
 • Afmetingen: 144 x 118 x 83 mm
 • Gewicht: 960 gr

Meegeleverd

 • Nikon Z8 Body
 • Nikon EN-EL15c
 • Nikon MH-25a Battery Charger
 • Nikon UC-E24 USB Cable
 • HDMI/USB Cable Clip
 • Nikon BS-1 Accessory Shoe Cap
 • Nikon AN-DC26 Camera Strap
 • Nikon BF-N1 Body Cap
 • Nikon DK-33 Rubber Eyecup
 • Afkomstig van Nikon Nederland
 • 5 Jaar Garantie

Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VR

Ontdek een opmerkelijk zoombereik dat alles omvat, van portretten tot evenementenfotografie, met het veelzijdige Nikon Z 28-400mm f/4.0-8.0 VR objectief. De lens beschikt over een snelle en nauwkeurige autofocus dankzij de STM-stappenmotor. Met een gewicht van slechts 725 gram is deze lens licht van gewicht en geschikt voor opnamen uit de hand. Met zijn compacte ontwerp en uitgebreide zoommogelijkheden is deze lens een ideale metgezel voor verschillende opnamescenario's, waaronder sport-, reis- en natuurfotografie. Dankzij de veelzijdigheid kun je met vertrouwen een breed scala aan onderwerpen vastleggen, waar je ook bent.

Lichtgewicht en goed uitgebalanceerd

Met een gewicht van slechts 725 gram biedt deze groothoek- tot supertelelens uitzonderlijk gebruiksgemak. Of het nu volledig is uitgeschoven tot 400mm, het pannen of volgen van onderwerpen blijft moeiteloos vloeiend.

Tot 5.5-stops beeldstabilisatie

Deze lens profiteert van 5 stops geïntegreerde optische vibratiereductie en zorgt voor scherpe opnames, zelfs bij weinig licht. In combinatie met een Nikon Z-camera met Synchro VR loopt de compensatie op tot 5.5 stops.

Indrukwekkende close-upmogelijkheden

Met een minimale scherpstelafstand van slechts 20 centimeter aan de groothoekzijde en 1.2 meter bij 400mm zoom, maakt deze lens opmerkelijke close-upopnamen mogelijk. Met een maximale reproductieverhouding van 0.35x is het vastleggen van geweldige close-ups een fluitje van een cent.

Betrouwbare autofocus

Nikons snelle en stille stappenmotor garandeert een snelle scherpstelling en een vrijwel geruisloze werking, waardoor naadloze opname-ervaringen worden gegarandeerd.

De stille bedieningsring is op maat gemaakt voor gebruikscomfort en kan worden aangepast. Een zoomvergrendelingsschakelaar voorkomt onbedoeld uitschuiven van de lens.

Weerbestendig voor duurzaamheid

Verbeterd met een robuuste afdichting rond de mount en beweegbare componenten, is deze lens beschermd tegen stof en waterdruppels, waardoor hij ideaal is voor buitenavonturen.

Unieke vierkante zonnekap

De zonnekap heeft een opvallend vierkant ontwerp en kan worden omgedraaid om ruimte te besparen tijdens opslag. Het is ook mogelijk om met de zonnekap omgekeerd op het objectief bevestigd te fotograferen.

Belangrijke specificaties

 • Allround, hoogwaardige 28-400mm lens
 • Toepassing: Allround
 • Lensvatting: Z-mount
 • STM autofocus stappenmotor
 • Diafragma instelbaar van f/4.8 tot f/22-45
 • Tot 5.5-stops beeldstabilisatie met Synchro VR
 • Minimale scherpstelafstand van 20cm op 28mm
 • Lensconstructie: 21 elementen, 15 groepen
 • Nikons stappenmotor
 • Stof- en spatwaterbestendig
 • Gewicht: 725 gram
 • Maximale afmetingen (diameter x lengte): 84,5 x 141,5mm
 • Filtermaat: 77mm

Meegeleverd

 • Nikon Z 28-400mm F/4-8 VR
 • HB-114 Zonnekap
 • Lensdoppen
 • Opbergtas
 • Afkomstig van Nikon Nederland
 • 5 Jaar Garantie
Meer informatie
Garantie5 jaar
KleurAntraciet
Formaat Sensor18 Megapixel
Type SensorFull Frame
DisplayDraaibaar
Voorwaarden actiesControleer de website van fabrikanten voor eventuele voorwaarden van acties zoals kassakortingen en cashbacks.
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Nikon Z8 + Z 28-400mm f/4.8 VR
Jouw rating