Hoya Variable Density II 77mm

€ 149,00
Direct leverbaar
SKU
HO-VD77II

Variable Density II 77mm

De Hoya Variable Density II is een filter met een instelbare dichtheid van 1.5 tot 9 stops. Het filter heeft een vernieuwd ontwerp met een draaibaar frame en een handige draaiknop voor gemakkelijke bediening.

Langere sluitertijden

Zonder het diafragma aan te hoeven passen, heb je met het Hoya Variable Density II filter de vrijheid om de sluitertijd naar wens in te stellen. Dat zorgt voor prachtige bewegingsonscherpte-effecten bij bijvoorbeeld watervallen of rijdende auto's.

Groter diafragma

Het Hoya Variable Density II maakt een groter diafragma mogelijk bij overbelichte situaties om zo de scherptediepte te verkleinen en meer aandacht op je onderwerp te vestigen.

Geen overbelichting

Zelfs bij een sluitertijd van 1/8000 seconden kan een f/1.4 of f/1.2 diafragma resulteren in overbelichting. Dit voorkom je door het Hoya grijsfilter in te zetten en de lichtinname aan te passen.

Voordelen van een variabel grijsfilter

Het filter kan sluitertijden verlagen wanneer je tegen de grenzen van de instelbare sluitertijd van je camera aanloopt. Bovendien vergroot de Hoya Variable Density II het bokeh-effect in situaties met te veel licht en voorkomt daarmee overbelichting.

Voor videomakers

Bij het maken van video's is het van belang dat de sluitertijd past bij de ingestelde framesnelheid. In tegenstelling tot bij het maken van foto's ontstaat er bij een te snelle sluitertijd een schokkend effect in je video's. Door het Hoya Variable Density II filter in te zetten, is het mogelijk de sluitertijd aan te passen aan de juiste waarde, waardoor je vloeiende beelden verkrijgt.

Kenmerken van de Hoya Variable Density II 77mm

 • Instelbaar van 1.5 tot 9 stops
 • ND3-ND400
 • Vernieuwd ontwerp met draaibaar frame
 • Handige draaiknop voor gemakkelijke bediening
 • Ingestelde dichtheid af te lezen via schaal
 • Gemaakt van aluminium
 • Te combineren met één maat grotere lensdop dan het filter
 • Meer informatie
  EAN/UPC024066069931
  Garantie1 jaar
  Filter maat77 mm
  Type filterVariable Density
  Filter merk specifiekHoya Variable Density
  WaterdichtNee
  Voorwaarden actiesControleer de website van fabrikanten voor eventuele voorwaarden van acties zoals kassakortingen en cashbacks.
  Schrijf je eigen review
  Je reviewed:Hoya Variable Density II 77mm
  Jouw rating
  Meer van Hoya